Az IBSSA-ISF alelnökének beszámolója egy nemzetközi sporteseményről


2016. április 14-17. között került megrendezésre a fegyveres erők részére szervezett nemzetközi judo bajnokság (International Judo Tournament for Police, Army and Other Forces) Moszkvában, ahol 9 ország képviseltette magát: Ausztria, Belorusszia, Németország, Japán, Litvánia, Oroszország, Anglia, Tádzsikisztán és Magyarország.

Oroszország számos magas rangú rendőr és katonai vezetője, a Nemzetközi Judo Szövetség, és az Orosz Veterán Judo Szövetség vezetői mellett az IBSSA-ISF alelnöke (képviselt sportág: Judo), Kárpáti Tamás is megtisztelte jelenlétével az eseményt.

A verseny nagyon magas színvonalú lebonyolítása mellett az adomány gyűjtésnek is óriási szerepe volt, hiszen a szervezők minden bevételt, és adományt a szolgálatban elesett katonák, és rendőrök családjainak megsegítésére fordítottak.

Kárpáti úr arról tájékoztatta az IBSSA elnökét, Prof. Popper György urat, hogy hamarosan szeretne megrendezni egy hasonló színvonalú bajnokságot Budapesten, az IBSSA-ISF Judo Versenyt a biztonsági szférában dolgozóknak és lehetőség szerint a rendvédelmi szervezetek judósainak, amelyet később, nemzetközi versennyé szeretne kibővíteni.

A verseny megtekintése mellett, még egy nagyon fontos program volt, ahol Kárpáti úr találkozott Vladimir Gazuzov úrral, rendőr vezérőrnagy, az Orosz Veterán Judo Szövetség alelnöke, a Nemzetközi Judo Szövetség tagja, hogy egy lehetséges együttműködési szerződésről beszéljenek. Gazuzov úr elmondta, hogy azért van ebben a pozícióban és azért lett a Nemzetközi Judo Szövetség tagja, hogy minél több rendőr és katona judózzon Oroszországban, függetlenül attól, hogy aktívak, vagy már leszerelt rendvédelmisekről van szó. Mivel nemcsak Oroszországban, hanem a világ minden pontján a testőrök nagy részét volt rendvédelmi szolgálatosok, rendőrök, katonák, stb. teszik ki, itt arra jutottak a megbeszélés során, hogy vannak pontok, ahol egyeznek a célkitűzések.

Így nemcsak élményekben gazdag, de nagyon eredményes utat tudhat maga mögött Kárpáti Tamás, ami után még sok munka, és szervezés következik.

2016. május 18.