Beszámoló az IBSSA holland és magyar biztonsági szakembereinek közös munkájáról


 Az IBSSA nemzetközi mivoltát mi sem tükrözhetné jobban, mint, hogy a szervezet holland képviselője, Ilias Kontis úr – kibővítve a holland szakemberek csapatát – egy 11 főből álló magyar csoportot is felkért Pipicz Zsolt úr, az IBSSA Master Teacher-e vezetésével a feladat végrehajtására.

A közös munka során, július 11-12. között, a Szántód-Kőröshegy állomásról induló, 16 vagonból álló vonatot kellett biztosítania a nemzetközi csapatnak, hogy a közel 950 fő – holland, belga és német fiatalok – épségben és biztonságban hazajusson a Balaton Sound-ról.

  

A viszonylag rövid idő – 3 nap – alatt összeállt csapat könnyen vette az akadályt, hiszen jól felkészült szakemberekből állt, akik a végrehajtást szakmai gyakorlatnak tekintették. A 22 órás út folyamán több olyan szituáció is adódott, ahol a korábbi képzéseken elsajátított tudást tudták kamatoztatni a srácok.

  

Ezúton köszönjük mindenkinek – holland és magyar szakembereinknek, a helyi rendőrség, polgárőrség és a vasútállomáson szolgálatot teljesítő kollégáknak, illetve minden segítőnek – a szakképzett, hozzáértő és profi munkát, valamint köszönjük a PROVÉD Zrt.-nek a technikai támogatást!

2016. július 15.

IBSSA HQ