Magas állami kitüntetésben részesült Dr. Fodros István, az IBSSA Diplomáciai Bizottság elnöke


Március 15. alkalmából kitüntetések átadására került sor a Belügyminisztériumban. Dr. Fodros István az IBSSA Diplomáciai Bizottság elnöke, a Diplomata Magazin és a Hekus Magazin igazgató-főszerkesztője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense rangos állami kitüntetést vett át Dr. Pintér Sándor belügyminisztertől a Belügyminisztérium márványaulájában.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére rendezett tárcaünnepségen Dr. Pintér Sándor belügyminiszter kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Áder János köztársasági elnök megbízásából az arra érdemes személyeknek. Dr. Fodros István a Szent György Érdemjelet vehette át eredményes szakmai tevékenysége és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, illetve annak jogelődje, a Rendőrtiszti Főiskola címzetes főiskolai, majd címzetes egyetemi docenseként folytatott több mint két évtizedes oktatói munkája elismeréseként.

A minisztérium központi ünnepségén Dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár mondott köszöntőt, megemlékezve azokról a magyarokról, akiknek Magyarország szabadsága és függetlensége mindennél fontosabb volt és kiállásuk örök példa marad a magyar nemzet számára.

A köztársasági elnök rendőr vezérőrnaggyá léptette elő dr. Töreki Sándor r. dandártábornokot, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettesét és dr. Pozsgai Zsolt r. dandártábornokot, az Országos Rendőr-főkapitányság személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettesét.

Dr. Kuczik János Zoltán r. ezredest, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesét rendőr dandártábornokká nevezte ki. Az államfő dr. Demény Ádám Imre tűzoltó ezredest, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság főigazgatóját és dr. Mógor Mária Judit tűzoltó ezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettesét tűzoltó dandártábornokká nevezte ki. Dr. Büki Attila János nemzetbiztonsági ezredes, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ főosztályvezetője nemzetbiztonsági dandártábornoki kinevezést kapott.

IBSSA HQ