Az IBSSA az emberkereskedelem ellen


"Az IBSSA filozófiája és működési alapelvei közé tartozik a biztonsággal kapcsolatos folyamatok és változások figyelemmel kísérése a világon, mert csak így tudja megőrizni szakmai hitelességét és képes érvényesen, időben reagálni az új globális jelenségekre, amelyek nemzetközi viszonylatban befolyásolják a biztonság helyzetét.

Ennek szellemében az IBSSA rendkívüli kihívást jelentő kezdeményezéssel hívta fel magára a nemzetközi szakmai körök figyelmét. 2016-ban új, kiemelt jelentőségű programot indított útjára, amelynek fókuszában a nemzetközi méretekben egyre jobban terjedő emberkereskedelem áll. Az ellene folytatott hatékony harc érdekében az IBSSA „Anti-Human Trafficking Bureau” (AHTB) néven új egységet hozott létre a világszervezeten belül.

Az olvasó számára talán már ismert, hogy az IBSSA tevékenységében hosszú évek óta prioritást kap a nemzetközi kábítószer- és a terrorizmus elleni harc. A New York-i World Trade Center ikertornyai ellen elkövetett terrortámadás, a 9/11 után szervezetünk az elsők között integrálta oktatási rendszerébe a terrorizmus elleni felkészítést a biztonság területén foglalkoztatott szakemberek részére."