A Hekus magazin májusi számában interjú készült Horváth Zoltánnal, az IBSSA tagjával, a Hori-Zone cégcsoport egyik tulajdonosával


“Szeretjük az összetett, problémás ügyeket”

A civil biztonság magyarországi piacán évek óta sikeresen működik egy cég, amelynek tevékenysége a szokásosnál több területet ölel fel, s ezzel egészen egyedülálló helyet foglal el a nagyszámú biztonsági vállalkozás között.

Erről beszélt lapunknak Horváth Zoltán, a Hori-Zone cégcsoport egyik tulajdonosa. Hogyan került Ön a biztonsági szakmába? Ez nem egy hétköznapi történet, mert bölcsészként végeztem angol nyelv és irodalom szakon. Az 1990-ben elkezdett Kempo karatét mind a mai napig művelem és tanítom is.

Több magyar bajnokságot megnyertem. Ekkor kerültem kapcsolatba a civil őrzés-védelemmel. Akkoriban a sportolók hétvégi szabadidejükben ilyen jellegű munkát vállaltak, amivel annyit tudtak keresni, mint más egy hónap alatt. 1997-ben ügyvezető lettem egy magánnyomozó és biztonsági cégnél, majd kiválásom után harmadmagammal megalapítottuk a HoriZone-t 2003-ban.