Beköszönő


Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt az IBSSA nemzetközi szervezet magyarnyelvű honlapján. A honlap megújulásának célja, hogy napjainkban a gyorsan változó kihívásokra a biztonsági cégek a megfelelő válaszokat tudják kiváló minőségben megkapni és megadni, hogy a piaci igényeket a maximálisan kitudják szolgálni. A piacnak legyen meg az a lehetősége, hogy a biztonsági problémáikra megoldást kínáló cégeket gyorsan és egyszerűen tudja megtalálni. A biztonság az élet minden területét átszövi, sokszor ott is magától értetődőnek kellene lennie, ahol erre nem is gondolunk. A biztonság nem állapot, hanem folyamat, ezért állandó törődést igényel.
Napjainkban sokat beszélünk az információs társadalomról, az információ fontosságáról, de ezeket valóban úgy kezeljük és vigyázunk adatainkra, ahogy azt tényleg tennünk kellene? Ebben a témában laikusként nehéz elindulni összetettsége és megfoghatatlannak látszata miatt. A jelentőségét fel sem mérjük addig, amíg be nem következik a baj és nem saját bőrünkön tapasztaljuk negatív hatásait. Egy jó ötletünk, ami hirtelen mástól jön ki, számunkra érthetetlen módon, egy biztos üzlet, ami a szivárgó információ miatt hiúsul meg és még lehetne sorolni. Nagyon fontos egyfajta szemléletváltás ezen a területen, ami tanulással könnyen megszerezhető.
A másik igen fontos kérdés a terrorizmus problémája, ami már hétköznapjaink békéjét próbálja megtörni. Sajnos a társadalom nincs felkészülve egy ilyen jellegű tragédia bekövetkeztére. A televizió híradásaiban nézve pedig nagyon távolinak tűnik és az a hamis érzés alakulhat ki, hogy örökre elkerül minket, pedig már honfitársunk is áldozatul esett ennek az értelmetlen pusztításnak. Ezért a civilbiztonság területén dolgozó cégeknek fontos felismerni ennek jelentőségét és oktatási illetve képzési tervükbe ennek megfelelően hangsúlyt fektetni.
Várom cégek, személyek jelentkezését, akik szeretnének a honlapra felkerülni ötletekkel, információkkal, oktatási anyagokkal.
A honlapra egyéb ötletek is beépíthetők megbeszélés után. Szeretném, hogy az Önök segítségével egy kiváló magyarnyelvű honlapja legyen az IBSSA-nak és a biztonsági szakmának.

Oktatás
A cégeknek kívánok az oktatásban támogatást nyújtani egy oktatócsomag segítségével. Mely a következő kötetekből állnak.

A testőrökkel szemben támasztott követelmények


A testőr munkáját mutatja be alapszinten és ehhez egy kínai hadvezér Szun-Cu filozófiáját használja fel. A hangsúlyt a tervezési és szervezési feladatokra helyezi.

Az információbiztonság szerepe a személyvédelemben

A mű egy rövid összefoglalást ad az információ elméletről, az ezzel kapcsolatos fogalmakat egyértelműen meghatározza és azok gyakorlati alkalmazását bemutatja a testőr munkáján keresztül. Egy kis kedvcsinálóként letölthető egy kétoldalas rövid értekezés az információ hétköznapi felhasználásáról.


A modern kor terrorizmusa a testőr szemével

Bemutatja napjaink egyre növekvő problémáját a nemzetközi terrorizmust. Felsorakoztatja a mű a fontosabb nemzetközi terrorszervezeteket, taglalja a testőr munkáját és azt, hogy mennyi mindent kell figyelembe venni egy hatékony és jól működő védelmi terv kidolgozásánál és talán még annál is többet.
A művek Prof. Popper György és Dr. Polyák József támogatását és ajánlásukat élvezik.
Az oktatási anyagokat cégek és magánszemélyek részére egyaránt ajánlom, akik egy licenc megállapodás keretében beépíthetik oktatási keretrendszerükbe és ehhez támogatást nyújtok. További információkért, kérem vegye fel a kapcsolatot velem.

Tisztelettel és Üdvözlettelt
Zubonyai Tibor
(tibor.zubonyai@ibssa.org)