Beszámoló az IBSSA Alap testőrkurzusáról Magyarországon és az USA-ban


Holland testőr-hallgatók vettek részt 2009. novemberében Magyarországon és az USA-ban egy kéthetes nagyon intenzív alapkurzuson. A tizenegy fő az IBSSA-USA szervezésében töltötte el a két hetet lövészettel, szituációs gyakorlatokkal, elméleti felkészüléssel, közelharci tréningekkel, és a végén egy komplex vizsgával.

 A program jelentkezőit Dr. Frank Philipoom – az IBSSA holland országképviselője, hozta a kurzusra. A kiképzés színvonalát neves IBSSA Instruktorok és Master Teacher-ek garantálták: Dr. Varga Miklós (IBSSA-USA), Török Tamás (IBSSA-USA), Rich Robertson (IUPA), Det. Mike Csoke (IBSSA-Canada), Capt. Larry Leinhauser (IBSSA-USA), Shihan Donna Judge (8 Dan - Tizenegyszeres Karate Világbajnok), Laub János (IBSSA-Hungary), Keresztesi Zsolt (IBSSA-Hungary), Kishalmi Péter (Hungary).
A program végén egy nehéz összetett vizsgán vettek részt a hallgatók, ahol éles helyzetben is kipróbálhatták tudásukat. A
program befejezése után a sikeres vizsgát tevő résztvevők ünnepélyes keretek között megkapták a diplomájukat és az IBSSA tagsági igazolványukat.

 Ez a Testőrkurzus csak a kezdetét jelenti egy, a jövőben ennél is erősebben beinduló, program sorozatnak, amelyet az IBSSA-USA szervez, így a 2010-es évben újabb holland, svéd, belga, olasz, szlovák, osztrák és svájci csoportok érkeznek az IBSSA-USA kiképzéseire.

*(A kurzus különböző részeit és a vizsgát nagy figyelemmel kísérték az USA-ban, így főoldalt kapott különböző újságok címlapján, valamint más médiában is (TV).)

IBSSA-USA