IBSSA Nemzetközi Személyvédelmi Alapképzés Budapesten


IBSSA Nemzetközi Személyvédelmi Alapképzés Budapesten 

2016. július 17-27. között Budapesten került megrendezésre az IBSSA által szervezett Nemzetközi Személyvédelmi szakemberek Alapszintű képzése, Pipicz Zsolt úr – az IBSSA Személyvédelmi Mester Oktatója vezetésével.

A 10 napos képzés során a résztvevők megismerkedtek a személyvédelem alapjaival és elsajátították a szakmai irányelveket. 

Az elméleti és gyakorlati foglalkozások témakörei:

- személyvédelmi ismeretek (személyvédelem alapjai, védelmi terv , törvények, protokoll , pszichológia, vészhelyzeti tervek)

- szituációs gyakorlatok (életszerű szituációk szimulálása, elméleti ismeretek átültetése a gyakorlati felhasználásba)

- VIP Life Saver – egy nem mindennapi elsősegélynyújtás, kifejezetten személyvédelmi szakemberek számára kifejlesztve

- fegyverismeret, lövészet (személyvédelmi tevékenység végzése során használható lőfegyverek megismerése, használatuk elsajátítása)

  

- szituációs lövészet – ahol kifejezetten a személyvédelmi munka során jogszerűen és szakszerűen történő lőfegyver használatra helyeztük a hangsúlyt

- gépjármű vezetési technikák (gépjárművek alkalmazása a személyvédelemben, személygépjármű, tömegközlekedés)

- VIP Pro-Tec (NEM önvédelem!) – egy olyan rendszer, amit a védett személyt ért esetleges fizikai kontaktus során alkalmazunk

- a személyvédelmi munkához kapcsolódó terrorizmus megismerése (közvetett – közvetlen fenyegetettség, improvizált eszközök)

- esetleges katasztrófa helyzet kialakulásának lehetősége, megelőzése és elhárítása.

A képzés során a hallgatóknak lehetőségük volt kipróbálni és alkalmazni a megszerzett tudásukat egy igen színvonalas rendezvényen, ahol több közjogi méltóság is jelen volt. A résztvevőknek itt alkalmuk nyílt a protokoll és objektumvédelmi ismeretek bővítésére, valamint a személyvédelem gyakorlására is.

A képzés záró részeként a hallgatók számot adtak a megszerzett tudásukból. Az írásbeli záróvizsgát a gyakorlati vizsga követte. 

Gratulálunk minden résztvevőnek a sikeres vizsgákhoz!

2016. augusztus 15.

IBSSA HQ